Indholdsfortegnelse
ToggleDu sidder foran computeren, og indtaster din hjemmesides navn.. Men hvor er den henne? Du bladre igennem siderne på Google, kun for at opdage langt nede i søgeresultaterne eller slet ikke. Hvordan kan det være? Du er sikker på, at du skrev navnet rigtigt i søgefeltet.
Den sandsynlige synder: En af de mest sandsynlige syndere er manglende SEO optimisering. Men hvad i alverden er SEO egentlig, og hvad kan du helt konkret gøre for at forbedre den? Det kan du lære om i denne guide, og bruge denne viden til at rangere bedre, uanset om du sidder med en virksomheds hjemmeside eller din egen.
Hvad er SEO helt præcist?
Den travle butik: SEO handler i princippet om at gøre din hjemmeside mere synlig og attraktiv på nettet. Det er som at være den mest smarte og populære butik på en travl gade. Jo mere synlig og relevant din butik er, jo flere kommer forbi og tilbage igen.
Med SEO arbejder du derfor på at tiltrække søgemaskinernes opmærksomhed, så de placerer dig højere i søgeresultaterne. Det betyder mere trafik og flere chancer for at nå ud til din målgruppe.
Fang opmærksomheden: Men hvordan får man søgemaskinerne til at kigge ens vej? Det handler faktisk mest om at skabe værdi for dine besøgende samt en god brugeroplevelse. Hvis du kan dette, vil søgemaskinerne med stor sandsynlighed priotere dig højere i søgeresultaterne, da de stræber efter af levere de mest relevante og nyttige resultater til deres brugere.
For at hjælpe dig med at strukturere dit SEO arbejde undervejs, har jeg lavet denne tjekliste du kan bruge.
SEO Tjekliste
1. Skab relevant og værdifuldt indhold
Besvar læsernes spørgsmål: At skabe relevant indhold er som at lave den perfekte pizza for dine brugere. Hvis toppingsne ikke er lige det, kunderne ønsker eller forventer, kommer de aldrig tilbage til dit pizzaria.
I SEO-verdenen er det også sådan! Når du laver indhold, skal det være så relevant som muligt. Det skal besvare de brændende spørgsmål, dine læsere har.
Kun fantasien sætter grænser: Indholdet kan tage mange former, som f.eks. en ekspertvudering af et produkt, en informerende tekst eller video. Det kunne f.eks. være en vejledning til, hvordan man binder et slip. Det er kun fantasien der sætter grænser, så længe det er med til at skabe værdi for dine brugerne!
Jeg har f.eks. selv arbejdet på at lære og lave digitale værktøjer, som denne dækningsbidragsudregner. Denne er nemlig en enorm vigtig økonomisk faktor i e-handel, som er med til at måle indtjeningsevnen på et produkt.
Forstå målgruppen: Det gælder altså virkelig om virkelig at forstå din målgruppe, og hvad deres ønsker og behov er. Når du har fundet ud af det, er det meget nemmere at lave relevant og værdifuldt indhold til dem.
2. Vælg et godt SEO værktøj
En hjælpende hånd: Et godt SEO-værktøj giver dig indsigt i, hvordan din side præstere i søgemaskinerne. Samtidig kan det hjælpe dig med at finde nye nøgleord, lave konkurrentanalyser, og gøre din SEO indsats mere simpel.
Det rigtige værktøj er den ultimative partner i jagten på søgemaskine-succes. Sørg derfor for at hav et ved din side, når du drager ud på din SEO-rejse!
3. Find og brug keywords aktivt
De rigtige ord: Når det kommer til SEO, er det virkelig vigtigt at arbejde med keywords. Det handler i princippet om at finde de rigtige ord, som dinne brugere søger efter, og bruge dem aktivt på din hjemmeside.
Gode SEO værktøjer: Et værktøj du kan bruge til at finde frem til disse ord, er enten Google Trends eller Google’s søgeordsplanlægning under værktøjer på Google Ads. Vær opmærksom på at Google Ads dog kræver, at du har en bruger og er logget ind.
Short vs. Long tail: Når du har fundet dine nøgleord, er det også værd at overveje, om de er “long tail” eller “short tail” keywords. Short tail keywords er kortere og mere generelle søgeudtryk, som f.eks. “jakke”, mens long tail keywords er længere og mere specifikke, som “sort læder jakke”.
Selvom short tail keywords kan have et større søgevolumen, er konkurrencen ofte større. Long tail keywords kan tiltrække mere målrettet trafik med lavere konkurrence, og som ofte er mere tilbøjelige til at konvertere.
Brug dine keywords: Når du har fundet dine keywords, skal du sørge for at få dem med i dine tekster, titler, beskrivelser og alt.-tekster til dine billeder. Dermed bliver det lettere for folk at finde dig online gennem søgemaskinerne.
4. Få styr på din Metadata
Så du har styr på indholdet på din hjemmeside, fedt! Men hvad med metadataen?
Hvad er metadata? Så spørger du mig nok “Jamen Tobias, jeg aner ikke hvad metadata er.” Frygt ikke! Det er faktisk bare den lille tekst, der vises i søgeresultaterne.
Fortæl om din side: Tænk på URL’en som din adresse, meta titlen som overskriften og meta beskrivelsen som en kort forklaring af, hvad brugeren kan forvente af finde på siden. Gør dem interessante og brug dine keywords, så folk får lyst til at klikke ind på din side!
5. Optimer brugeroplevelsen
En fantastisk brugeroplevelse på din side er essentiel for at rangere godt i søgeresultaterne. Her er nogle af de vigtigste elementer, at have styr på, for at skabe en god brugeroplevelse.
Husk mobilen: Mobilen er efterhånden den mest populære enhed at browse nettet på. Derfor er det vigtigt, at din hjemmeside bare spiller maks på alle skærmstørrelser, for at give alle dine brugere en god oplevelse.
Gør navigationen let: Implementere en klar og enkel navigationsstruktur med tydelige menuer, kategorier og links. Gør det nemt og simpelt for dine brugere at finde det indhold, de leder efter.
Det skal gå hurtigt: Der er ikke noget værre end en langsom hjemmeside. Det er træls at vente, og man ender med at finde en anden, samtidig med at det skader din SEO score! For at gøre din hjemmeside hurtigere kan du:
- Gøre billeder mindre f.eks. ved hjælp af værktøjer som Canva eller Adobe photoshop.
- Begræns mængden af videoer og andre store filer, som indlæses på siden.
- Implementer en “Cache” f.eks. som plugin, hvis du bruger WordPress. På denne måde kan du gemme indhold fra din hjemmeside midlertidigt på besøgendes enheder, så de ikke behøver at hente det igen og igen.
6. Byg dine links
Kvalitetsstempler: Tænk på links som et kvalitetsstempel til din hjemmeside. Når andre steder linker til dig, siger de i bund og grund, “Hey, denne hjemmeside er værd at tjekke ud!” Det er ligesom at få en anbefaling fra en god ven.
På den måde bliver du mere troværdig overfor søgemaskinerne jo flere links af høj kvalitet, som pejer tilbage på din side.
Kom igang med at bygge: Men hvordan kan du få andre til at linke til din side? Her er en liste med eksempler på, hvordan du kan komme i gang med at bygge links:
- Skab værdifuldt indhold, andre har lyst til at linke til f.eks. værktøjer eller infografikker.
- Udgiv pressemeddelelser til forskellige nyhedssider eller aviser, som ønsker at dele historien.
- Tilbyd at skrive gæsteindlæg på andre hjemmesider eller blogs.
- Byt links med andre sider, som har samme niche eller relvant indhold.
Linkbuilding som service: Linkbuilding er svært, og hvis det virker svært at komme i gang med, har du heldigvis mulighed for at få det lavet som en service af profesionelle.
*Annonce
Nem, hurtigt og billig linkbuilding uden binding
En god og simpel måde at lave effektiv linkbuilding på, uden behov for at binde sig i en længere periode.
Husk tålmodighed
SEO som proces: Selvom du implementere alt i denne guide, kan jeg ikke garantere, at du automatisk lander øverst i søgeresultaterne. SEO er en evig proces, der både kræver engagement og tålmodighed. De gode resultater kommer ikke natten over, så vær vedholdende. Med tiden vil din indsats bære frugt!
Brug for hjælp med din SEO?
Jeg står altid klar til at hjælpe med gode råd og tips til din SEO! Tøv endelig ikke med at kontakte mig, så tager vi en uforpligtende snak om dine ønsker og muligheder.